Tolsztoj: Ivan Iljics halála

2009.11.01. 13:12

 A mű Szentpéterváron játszódik és egy Ivan Iljics Golovin nevű ember életét, pontosabban halálát mutatja be. Ivan Iljics egy 45 éves törvényszéki bíró, aki remek szakmai múlttal rendelkezik és mindent feláldoz a karrierjéért. Mindenkinek meg akar felelni egészen addig amíg betegsége le nem dönti a lábáról. Eleinte családja eltűrte zsémbelődős modorát, ám hamarosan a családjával folytatott viták miatt eltávolodtak egymástól. Az egyetlen ember, aki törődött vele, az az inasa, Geraszim volt. Geraszim sokat változtatott I.I. a világról és az emberekről alkotott képén, mert egy tiszta lelkű, bölcs parasztlegény volt. 

Véleményem szerint teljességgel elfogadhatatlan, ahogyan II bánt a környezetében élő emberekkel. Ő nem foglalkozott senki és semmi mással csak a karrierjével és ez vezetett ahhoz, hogy barátai és családja is elhagyta. Ha II kapna még egy esélyt az életre akkor én egy idézettel tudnék számára hasznos tanácsot adni:

,,Nem az a fontos, hogy mennyien vannak mögötted,

Hanem hogy mennyien vannak melletted.”


A bejegyzés trackback címe:

https://aldrinblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr491490657

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pankablogja 2009.11.01. 20:40:26

ajajj, érzem a halálomat...
nem tudom mikor lesz a tavaszi túlélő, de sajnos pont aznap lesz a temetésem...
ugye eljöttök?

aldrin 2009.11.06. 23:02:41

Ugyan, semmi estre sem hagyhatod ki a túlélőt. Ha kell visszük a koporsód a túrára. De ha lehet választani: vagy saját lábadon !élve! gyere, vagy hamvasztást kérj, mert az urna könnyebb:D

pankablogja 2009.11.08. 19:44:01

oké megbeszéltük! felőlem akár lehet hamvasztás is. akkor már nekem tökmindegy. a lényegen nem változtat. meg akarok halni.:(

aldrin 2009.11.19. 11:45:20

köszi, ez az egyik kedvenc képem
süti beállítások módosítása