Verlaine: Költészettan

2009.12.29. 23:05

 Ugyan a cím nem sugall semmi nevetségeset a művel kapcsolatban, az alső pár versszak után megértjük a műben rejlő iróniát. A költő leírja, hogy milyennek nem szabad lennie egy versnek, azután elköveti ezeket a hibákat. Gondolhatnánk biztos feledékeny volt az író és elfelejtette mit írt 2 másodperccel korábban, ám figyelembe véve Verlaine képességeit ez nem volna helyénvaló.  

"Ha szókat írsz, csak légy hanyag,

és megvetőn dobd a zenének,"

Az utóbbi idézet remekül alátámasztja, hiszen a költő hanyagságról beszél, ám mégis pontos rímeket farag a sorok végére.


A bejegyzés trackback címe:

https://aldrinblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr811631584

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

oFő 2010.01.06. 10:22:08

azt ajánlanám az egész blogra nézvést (egyébként a világirodalmi bejegyzéseid száma összesen 14, kérlek, korrigáld ezt a hibát), hogy keresd meg neten a verseket, és szúrd be őket a bejegyzéseid elé vagy után: nagyszerű és igényes vers-blogot kapnánk így.
süti beállítások módosítása