Csehov: A sirály

2009.11.15. 12:24

 Véleményem szerint A sirály egy kiváló mű, mely bemutatja Trepljov vívódásait. Trepljov egy kezdő író, még nem ismerik el, az emberek nem értik műveit. Egyesek szerint tehetséges mások szerint munkái szemétbe való kontár munkák. Trepljov az a fajta művész, akit nem ért meg senki, nincs leki-társa és szerelme sem talál viszonzásra, ezért a mű végén öngyilkos lesz. Ehhez hozzájárult az is, hogy Trigorin - aki nála tehetségesebb, elismert író - több elimerést kapott mindenkitől, annak ellenére, hogy ő (Trigorin) reálisan látta magát és tudta azt saját magáról, hogy művei meg sem közelítik Tolsztoj alkotásait.

Szerintem Trepljovnak türelmesebbnek kellett volna lennie és nem rögtön fejjel rohanni a falnak. Hiszen mindannyiunk életében lehet olyan időszak, amikor az az érzésünk, hogy minden összeesküdött ellenünk, de nagyon fontos, hogy ne adjuk fel, ne hagyjuk, hogy az élet fölénk kerekdjen. Változtassunk életünkön, környezetünkön, de semmiképpen se a végső megoldást válasszuk.


 

A bejegyzés trackback címe:

https://aldrinblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr31526476

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása