Magát a címet vizsgálva is kikövetkeztethetünk bizonyos dolgokat a vers témáját, illetve keletkezési körülményeit illetően. Az ősz nyilvánvalóan a halál szimbóluma, mely gyakran jelenik meg Ady műveiben. Emellett tudjuk a költőről, hogy gyakran járt párizsban Lédával.

A mű kezdetén a költő nyugodtan ballag a Szajna partján és elmélkedik a halál gondolatáról. Itt még vicces gondolatok keretében versel magában, azonban ahogy egy fuvallat által találkozik a halállal, megváltozik a hangulata.A halál portyázását azonban csak a költő neszelte meg a nagy kánikulában. 

Nagyon tetszett nekem Ady ezen művében az, hogy találkozása a halál gondolatával nem rémítette meg, sokkal inkább kiemelte a többi ember közül, mint sok más versében.


 

A bejegyzés trackback címe:

https://aldrinblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr391875014

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

oFő 2010.03.30. 08:21:07

haladsz, kifejezetten. a bejegyzések hosszára erősíts még rá.

aldrin 2010.04.01. 20:30:36

köszönöm, igyekszem többet írni
süti beállítások módosítása